Testimonials

Margriet, 62 jaar

By september 13, 2021 No Comments

Sept. ’21: resultaat in kilo’s = -18,5 kilo

Margriet haar verhaal:

Eerst een toelichting op het ontstaan van mijn overgewicht. Ongeveer 20 jaar geleden begon ik een te langzaam werkende schildklier te ontwikkelen en werd in korte tijd aardig wat zwaarder, toen ik eenmaal wat op regel was met de schildklier begon het lijnen, afvallen, aankomen enzovoort. Zo had ik minstens 3 verschillende kleding maten in mijn kast.

Na vorig jaar maart een infectie opgelopen te hebben en een aantal weken uit het arbeidsproces was, begon ik eind mei met langzaam opbouwen van mijn werkzaamheden. In juni lag dat alweer stil i.v.m. een gescheurde enkelband (vandaar die scootmobiel, die maar gehuurd tijdens de vakantie). Nauwelijks kunnen bewegen zorgde ervoor dat ik nog meer aankwam en zwaarder werd dan ik ooit had gewogen, 97 kilo inmiddels.

Inmiddels had ik contact met de bedrijfsarts en maatschappelijk werkster, maar ik bleef moe, buiten adem en de opbouw van bij mijn werk k ging erg langzaam, ik had meer hulp nodig!!! En ik vond Tally.

Al snel begon ik met ommetjes maken. Eerst was een kilometer soms al te veel, maar ik zette door om elke dag te gaan lopen, was ik te veel buiten adem dan stoppen, soms te laat…. En mijn grens niet over gaan was erg moeilijk.

Langzaam maar zeker ging het beter. Ik ben niet zo’n sporter, maar ik vond wat bij mij past: ik startte met roeien (op zolder) of doe ff mee aan ‘Nederland in beweging’. Ik geniet nu van de wandelingen (loop inmiddels makkelijk een uur zonder moeite) en ik heb het country dansen weer opgepakt. Ik beweeg nu makkelijker en heb weinig last meer van o.a. mijn knieën.

Tijdens mijn vakantie dit jaar in juni heb ik zeker ook wel genoten van een ijsje en een wijntje meer, maar voor het eerst ben ik niet aangekomen na een vakantie.

In de afgelopen periode kon ik al 2 x minderen met de medicijnen voor de schildklier. Inmiddels ben ik onder de 80 kilo. Mijn streefgewicht is 77 kilo en ik weet nu al zeker dat ik daar ga komen!

Wat ik heb geleerd de afgelopen maanden met behulp van Tally:

  • Anders eten en andere, gezondere keuzes kunnen maken.
  • Meer vers gaan eten en had ik trek, dan gezondere snacks en dan wel degene die ik lekker vind. Heb ik bijv. zin in een koekje dan kan ik makkelijk havermout koekjes maken, maar ook een handje rozijnen, nootjes, snoeptomaatjes en nog veel meer wat ook lekker is.
  • Etiketten lezen, vooral letten op e-nummers en suiker.
  • Ik was ook erg van de chocolade en kon zo wel een reep (wel extra puur) op. Ik heb met mezelf afgesproken om dan 1 x per week nog een stukje te nemen en daar genoot ik ook van, maar op dit moment heb ik daar lang niet altijd meer behoefte aan! De suikerbehoefte is echt een stuk minder, zo fijn!
  • Bewaak je grens! Ik ben een “pleaser” en wil altijd voor iedereen alles doen. Maar om conditie op te bouwen en mijn grens beter te bewaken, moest ik ook leren om zo nu en dan nee te zeggen, zowel op werk en privé.
  • Op mijn eigen tempo mijn gewoontes veranderen, wat voor mij goed voelde.
  • Ik ben een moeilijke eter in die zin dat er veel is wat ik niet lekker vind, maar er zijn genoeg alternatieven om toch anders te gaan eten, zeker met de recepten en tips van Tally.
  • Het is niet alleen anders eten, ook de mindset speelt hierbij een rol!

Ik ben er zo zeker van dat ik niet meer terug ga naar mijn oude gewicht dat ik nu eindelijk na jaren jojo’en mijn te grote kledingmaten weg heb gedaan en ze dus niet meer bewaar voor het geval dat..

Met mijn verhaal hoop ik dat ik ook anderen kan stimuleren om hulp te zoeken als het je zelf niet lukt. Ik ben er elke dag blij mee dat ik de stap heb gezet!

Leave a Reply

Bestel Het Totaalrecept
%d bloggers liken dit: